de rasechte familiehond

Oudduitse Herder
Meet & Greet onze hondenonze pups
Het ras

Is een Oudduitse Herder de geschikte hond voor jou en je gezin?

Voor je een Oudduitse Herder in huis neemt, is het belangrijk om te weten hoe zijn karakter is en of dit bij jou past. Het zijn erg intelligente en energieke honden waar je veel mee kan bereiken, als je de tijd neemt voor ze. Het zijn lieve honden, met een vrolijk karakter. Ze willen hun baas graag dienen en hard voor ze werken. Maar vergis je niet, ze zijn zeer atletisch en energiek. Ze hebben een consequente opvoeding nodig en veel beweging. Dagelijks een stevige wandeling is dus zeker geen overbodige luxe. 
Vergeet niet dat een puppy kopen een engagement betekent voor vele jaren. Het is daarom belangrijk dat je je goed informeert op voorhand. Wees vooral eerlijk naar jezelf en stel je de vraag : ben IK geschikt voor een Oudduitse Herder?

vaak gestelde vragen
Vraagt de vacht van een Oudduitse Herder veel verzorging?

Een evenwichtige voeding. En veel gezonde buitenlucht. Dat zijn de 2 belangrijkste factoren die er voor zorgen dat de vacht van je Oudduitse Herder zo prachtig en glanzend maken.
Een Oudduitse Herder’s vacht wisselt elke 6 maanden. Enkel tijdens deze ruiperiode kan je best  veel en zorgvuldig kammen. Een trimsalon kan je daarbij helpen. Om de zelfreinigende eigenschappen van de vacht te behouden, volstaat een borstelbeurt elke 2 à 3 weken. De staart, broek en de flosjes achter de oren moeten vaker gekamd worden om klitvorming te voorkomen.
De rest mag je rustig aan moeder natuur overlaten.

Is een oudduitse herder geschikt voor kinderen?

Ze hebben graag mensen om zich heen en met kinderen spelen vinden ze helemaal het einde. Dit gaat echter nooit zomaar vanzelf en jij zal de hond als zijn baasje hierin moeten socialiseren. Het is  jouw taak als ouder om je kind te leren omgaan met de hond. Daarnaast is het ook aan jou als baasje om de hond op te voeden en om te leren gaan met kinderen.

kan een oudduitse herder gemakkelijk alleen blijven?

Geen enkele hond vindt het fijn om hele dagen alleen thuis te zijn. Ook een Oudduitse Herder niet. Uiteraard kan je hem leren om enkele uurtjes alleen te zitten, je doet dit best stap voor stap zodat hij weet dat jij altijd terug komt. Hij zal je dan met een brede glimlach én kwispel staan opwachten.

MAg ik fietsen met een oudduitse herder?

De Oudduitse Herder is een draver en krijgt de juiste spieren als hij veel rechtlijnige bewegingen maakt, zoals wandelen en zwemmen. Fietsen kan ook maar alleen in veilige omstandigheden zodat de hond geen onverwachte trekbewegingen kan maken. Je mag starten met fietsen wanneer de hond volgroeid is (vanaf +12 maanden). Bouw de afstand hoe dan ook rustig op en zorg dat je niet te snel fietst.

Heeft de oudduitse herder een stamboom?

De Oudduitse Herder is een ras dat (nog) niet erkend is door het FCI. Daarom krijgt de Oudduitse herder zijn stamboom (afstammingsbewijs) van de rasvereniging ADRV.

pup reserveren

nestplanning

kom eens langs

Geschiedenis

De Oudduitse herder werd 400 jaar lang gefokt op eigenschappen als zelfstandigheid, sterke gezondheid en een rechte rug.

Rasstandaard

Wij fokken volgens de reglementen van de rasvereniging A.D.R.V. e.V. in Duitsland. Al onze honden worden aan deze standaard gekeurd.