visie en werkwijze

De Oudduitse Herder Pups
 
Een pup reserverenNestplanning
FOKBELEID

Af en toe fokken wij een nestje Oudduitse Herderpups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die voldoen aan de eisen van onze rasvereniging en volledig zijn goedgekeurd voor fok doeleinden. Wil je in aanmerking komen voor een puppy uit onze kennel, neem dan tijdig contact op, want onze pups zijn meestal ruimschoots voor de dekking gereserveerd. 

Een goede fokker fokt honden uit liefhebberij. Hij doet verantwoorde combinaties en probeert zo gezond mogelijke puppy’s op de wereld te zetten. Ook let hij op de karaktereigenschappen en bloedlijnen van de ouderdieren, want een mooie hond met een niet zo fijn karakter is voor niemand leuk. Als aanstaande puppykoper doe je er goed aan om eventueel meerdere fokkers te gaan bezoeken en te kijken hoe honden er leven. Wees ook bereid om eventueel wat langer te wachten op een pup als u een goed gevoel heeft bij een fokker.  Wij staan als fokker 100% achter onze keuzes en vragen zelf ook regelmatig advies aan collega-fokkers die van bepaalde bloedlijnen meer weten dan wij. Maar uiteindelijk zijn we steeds afhankelijk van wat de prachtige Moeder Natuur ons zal geven.

 

 

onze visie

Ieder baasje een gezonde
hond.

werkwijze

Een liefdevolle start voor jouw pup.

 Op weg naar jouw ideale hond

 

Onze pups worden in een huiselijke omgeving geboren en groeien hier ook op. Wanneer de werpdatum nadert, slaap ik bij de mama tot de pups geboren zijn en enkele dagen oud. Zo kan ik ze die eerste cruciale momenten nauwlettend opvolgen.  Soms is er een puppy die misschien wat extra zorgen nodig heeft of heeft de mama het wat zwaar en kan ik haar af en toe eens even apart nemen om  uit te rusten. Ook de hygiëne van het nest is zeer belangrijk om de gezondheid van het nestje te waarborgen.
Na 3 weken mogen ze uit de werpkist  en krijgen ze een puppyruimte waar ze voldoende plaats hebben om te ravotten en spelen. Vanaf dan worden ze op regelmatige tijdstippen overal in huis geïntroduceerd zodat ze kunnen wennen aan de typische huisgeluiden. Ze krijgen ook regelmatig ander speelgoed aangeboden zodat ze telkens opnieuw nieuwe prikkels en indrukken meekrijgen. Ze worden dagelijks veel opgepakt en super veel geknuffeld.
Vanaf 4 weken mogen de aanstaande baasjes op bezoek komen, en liefst meerdere keren. Op die manier kan je al starten met het opbouwen van een band met je liefste schat.
Ook gaan we als ze 6 weken  (na de eerste inentingen) oud zijn een autoritje maken en nodigen we de nieuwe baasjes uit om eens allemaal samen op stap te gaan zodat de kleine rakkers al eens de sfeer van de grote buitenwereld kunnen opsnuiven.

Het is belangrijk om je als baasje in de verschillende ontwikkelingsfases te verdiepen zodat je je puppy beter begrijpt. Bovendien is het een feit dat een pup veel leert van zijn moeder en dat wij een deel van die taak op ons moeten nemen. Want onze hond is het resultaat van zijn genetisch materiaal én van de invloeden van zijn omgeving.

Wil je nog  meer weten over het Bio Sensor Programma en onze aanpak qua socialisatie? 

 

Praktische Afspraken

wachtlijst

Om een pup te reserveren, nodigen we je uit om het puppyformulier in te vullen.  Zo  kan je een plaats krijgen op de wachtlijst.  Aarzel niet om ons ook even te bellen als je eerst nog wat meer informatie wenst.

bezoek

Kom zeker ook eens langs om met ons en de honden kennis te maken. Koffie, thee of een goed glas wijn staan voor u klaar. De perfecte gelegenheid om vragen te stellen, ook door ons.
Wel graag op afspraak!

nestplanning en dracht

Wij hebben maximum 2 nestjes per jaar. Tijdens de dracht wordt er nog geen contact genomen met eventuele toekomstige baasjes. aangezien wij  volledig afhankelijk zijn van de wil  van moeder natuur.

nestje geboren

WMaximum 2 dagen na de geboorte van de pups, worden de nieuwe baasjes op de hoogte gebracht. Afhankelijk van hoeveel reutjes en teefjes er in het nestje zitten, zullen we helaas ook al eens iemand moeten teleurstellen.  De eerste 4 weken geven wij de mama en haar pups alle rust en  ontvangen we geen bezoek. De evolutie van de pups kan je volgen via facebook en whatsapp.

Keuze van jouw pup

Wanneer de pups 4 weken zijn, plannen we de meet&greet met de pups. Wij proberen altijd rekening te houden met jouw wensen en wat je zoekt in een hond. Daarom zullen wij ook altijd samen kijken welke pup het beste bij je past.  We maken dan ook de verkoopovereenkomst op en vragen een voorschot. Als de pups 8 weken zijn, mogen zij verhuizen naar hun nieuwe warme nest.

levenslange opvolging

Onze taak als fokker stopt niet op het moment dat onze pups naar hun nieuwe thuis verhuizen. Indien je vragen hebt omtrent opvoeding of training, wij staan voor je klaar om je te helpen , een hondenleven lang!
Wij vinden het ook fijn om af en toe nieuws te ontvangen over onze nakomelingen of een leuke foto en video.  Deze delen we graag met de Amarok Shepherd community.

pup reserveren

nestplanning

kom eens langs

Zoek je een herplaatser

Onze teefjes krijgen max. 3 à 4 nestjes en mogen dan met ‘pensioen’. Om in alle rust verder te kunnen genieten van hun hondenleven, kiezen wij er soms voor om voor hen een nieuwe warm nestje te zoeken.  Wil je je graag registreren voor een herplaatser, stuur ons dan een email en/of schrijf je in op onze Amarok Post.

Happiness is a warm puppy