Oudduitse herder pups

Visie en werkwijze
Een pup reserverenNestplanning
FOKBELEID

Af en toe fokken wij een nestje Oudduitse Herderpups uit zorgvuldig gekozen ouderdieren, die voldoen aan de eisen van onze rasvereniging en volledig zijn goedgekeurd voor fok doeleinden. Wil je in aanmerking komen voor een puppy uit onze kennel, lees dan zeker alle informatie over hoe je je moet inschrijven op onze pagina “een pup reserveren“.

Een goede fokker fokt honden uit liefhebberij. Hij doet verantwoorde combinaties en probeert zo gezond mogelijke puppy’s op de wereld te zetten. Ook let hij op de karaktereigenschappen en bloedlijnen van de ouderdieren, want een mooie hond met een niet zo fijn karakter is voor niemand leuk. Als aanstaande puppykoper doe je er goed aan om eventueel meerdere fokkers te gaan bezoeken en te kijken hoe honden er leven. Wees ook bereid om eventueel wat langer te wachten op een pup als u een goed gevoel heeft bij een fokker.  Wij staan als fokker 100% achter onze keuzes en vragen zelf ook regelmatig advies aan collega-fokkers die van bepaalde bloedlijnen meer weten dan wij. Maar uiteindelijk zijn we steeds afhankelijk van wat de prachtige Moeder Natuur ons zal geven.

 

 

onze visie

Ieder baasje een gezonde
hond.

werkwijze

Een liefdevolle start voor jouw pup.

Op weg naar jouw ideale hond

 

Onze pups worden in een huiselijke omgeving geboren en groeien hier ook op. Wanneer de werpdatum nadert, slaap ik bij de mama tot de pups geboren zijn en enkele dagen oud. Zo kan ik ze die eerste cruciale momenten nauwlettend opvolgen.  Soms is er een puppy die misschien wat extra zorgen nodig heeft of heeft de mama het wat zwaar en kan ik haar af en toe eens even apart nemen om  uit te rusten. Ook de hygiëne van het nest is zeer belangrijk om de gezondheid van het nestje te waarborgen.
Na 3 weken mogen ze uit de werpkist  en krijgen ze een puppyruimte waar ze voldoende plaats hebben om te ravotten en spelen. Vanaf dan worden ze op regelmatige tijdstippen overal in huis geïntroduceerd zodat ze kunnen wennen aan de typische huisgeluiden. Ze krijgen ook regelmatig ander speelgoed aangeboden zodat ze telkens opnieuw nieuwe prikkels en indrukken meekrijgen. Ze worden dagelijks veel opgepakt en super veel geknuffeld.
Wanneer de pups 4 weken zijn, wordt ieder baasje uitgenodigd om kennis te maken met het nestje.
Het toewijzen van de pup gebeurt pas als de pups 6 weken zijn, omdat dan het karakter van de pup duidelijker wordt. Wij kiezen voor jou de pup die het beste bij je past. Dankzij onze ervaring met het nestje en ondersteund door een persoonlijkheidstest van elke pup die ook met jou besproken wordt. A
ls ze 7 weken (na de eerste inenting) oud zijn maken we met elke pup apart een autoritje  zodat ze al wat beter voorbereid zijn op hun vertrek naar hun nieuwe familie.

Het hele groeiproces van het nestje kan je als baasje meevolgen in een privé groep op social media.

Het is echter ook heel belangrijk om je als baasje op voorhand in de verschillende ontwikkelingsfases te verdiepen zodat je je puppy beter begrijpt. Want onze hond is het resultaat van zijn genetisch materiaal én van de invloeden van zijn omgeving.

Wil je nog  meer weten over onze aanpak qua socialisatie? Klik dan op de button hieronder.

 

Praktische Afspraken

wachtlijst

Heb je interesse, dan mail je of bel je ons. Na deze eerste kennismaking, sturen we je een puppyformulier met een aantal vragen. Tot slot nodigen we je uit voor een bezoek aan onze kennel.

bezoek

Kom zeker ook  langs om met ons en de honden kennis te maken. Een lekker bakje koffie staat voor je klaar. De perfecte gelegenheid om vragen te stellen, ook door ons.
Wel graag op afspraak!

nestplanning

Volg onze website of sociale media.  Sta je op onze wachtlijst, dan contacteren we je wanneer er een teefje drachtig is.  Meer uitleg vind je op de pagina een pup reserveren. Klik op de button onderaan.

nestje geboren

Afhankelijk van hoeveel reutjes en teefjes er in het nestje zitten, zullen we helaas ook al eens iemand moeten teleurstellen.  De eerste 4 weken geven wij de mama en haar pups alle rust en  ontvangen we geen bezoek. De evolutie van de pups kan je volgen via facebook en whatsapp.

Keuze van jouw pup

Wij kiezen jouw pup. Wanneer de pups 4 weken zijn, plannen we de meet&greet met het nestje. 
Wanneer de pups 6 weken zijn, gebeurt de definitieve toewijzing op basis van onze ervaring en een gedragstest. Op 8 weken mogen ze naar  hun nieuwe thuis! 

levenslange opvolging

Onze taak als fokker stopt niet op het moment dat onze pups naar hun nieuwe thuis verhuizen. Indien je vragen hebt omtrent opvoeding of training, wij staan voor je klaar om je te helpen , een hondenleven lang!
Wij vinden het ook fijn om af en toe een foto te ontvangen!

pup reserveren

nestplanning

kom eens langs

Zoek je een herplaatser

Een herplaatser kan één van onze honden zijn die uitgesloten werden van de fok omwille van verscheidene redenen. Het kan ook een hond zijn waar de baasjes door privé-omstandigheden afstand doen. Je krijgt altijd het volledige verhaal zodat je als nieuwe eigenaar zelf kan beslissen of jij de geschikte kandidaat bent.

Happiness is a warm puppy